• Foto: Benedikte Skarvik

Samme dag, et annet år: Det er varmt, sola skinner og det føles som om det går mot vår her i Trondheim. Likevel vet vi alle at snøen kan komme. Dette bildet er tatt 3. mars 1969. Dette er Lian, en skisøndag. Mye snø, og folk i skiklær som går med skiene over skulderen opp til Lian restaurant. Fotografen er ikke kjent, men bildet er gitt til NTNU Universitetsbiblioteket av Anne Grønli.

Lian har lenge vært et yndet utfartssted både sommer og vinter. Lianvatnet, vann på Byåsen, nord for Haukvatnet, sørøst for Lian; 222 m.o.h. Vannet har avløp til Haukvatnet. Lianvatnet er en populær badeplass, og strendene er utfartsområder. Det er tilgang til toalett og bålplasser ved vannet. Tidligere ble det holdt konkurranser i travkjøring på isen her, og det var bygd dommertårn på holmen midt i vannet. Det drives sportsfiske på gjedde, mort og sik i vannet. Lian restaurant ved Lian stasjon. Restauranten er en videreutvikling av turiststasjonen på Lian gård, som 1917 ble overtatt av A/S Gråkallbanen. Stedet ble åpnet som restaurant 1933, og det ble også anlagt en flombelyst hoppbakke ved siden av restauranten. Anlegget ble beslaglagt av tyskerne under 2. verdenskrig, men gjenåpnet etter krigen. Gråkallbanen solgte 1955 restauranten til et aksjeselskap. Restauranten har en eldre hovedbygning og er ellers oppført i funkisstil og ligger vakkert til i lia ved Lianvatnet. Det mest dominerende elementet er den elegante rotunden, som ble oppført i funkis 1933. I dag, 2008, drives restauranten under sitt gamle navn av Sans & Samling Lian og Ringve, som også er ansvarlig for restaurantdriften på Ringve.
...

Publisert 04.03.15

Les mer på Facebook
Endelig fredag! Skøyter er og har tydeligvis i lang tid vært en populær vinteraktivitet. Dette bildet er fra Lianvannet i Trondheim og er ikke tidsbestemt mer nøyaktig enn at det er fra 1898-1950.
Bildet er tatt av Schrøder og eies av NTNU Universitetsbiblioteket.
En stor mengde mennesker går på skøyter på Lianvatnet som er isbelagt.
Om bildet Lian har lenge vært et yndet utfartssted både sommer og vinter. Lianvatnet, vann på Byåsen, nord for Haukvatnet, sørøst for Lian; 222 m.o.h. Vannet har avløp til Haukvatnet. Lianvatnet er en populær badeplass, og strendene er utfartsområder. Det er tilgang til toalett og bålplasser ved vannet. Tidligere ble det holdt konkurranser i travkjøring på isen her, og det var bygd dommertårn på holmen midt i vannet. Det drives sportsfiske på gjedde, mort og sik i vannet. Lian restaurant ved Lian stasjon. Restauranten er en videreutvikling av turiststasjonen på Lian gård, som 1917 ble overtatt av A/S Gråkallbanen. Stedet ble åpnet som restaurant 1933, og det ble også anlagt en flombelyst hoppbakke ved siden av restauranten. Anlegget ble beslaglagt av tyskerne under 2. verdenskrig, men gjenåpnet etter krigen. Gråkallbanen solgte 1955 restauranten til et aksjeselskap. Restauranten har en eldre hovedbygning og er ellers oppført i funkisstil og ligger vakkert til i lia ved Lianvatnet. Det mest dominerende elementet er den elegante rotunden, som ble oppført i funkis 1933. I dag, 2008, drives restauranten under sitt gamle navn av Sans & Samling Lian og Ringve, som også er ansvarlig for restaurantdriften på Ringve.
...

Publisert 27.02.15

Les mer på Facebook

Tordis Nielsen, Øystein Olsen og 12 andre liker dette

Øystein FAEr det ikkje mest truleg at bildet er frå etter 1933 då banen begynte å gå dit?7 dager siden   ·  1

Skriv kommentar på Facebook

Les mer på Facebook
Les mer på Facebook
Nei, folkens dette været passer ikke helt inn i vinterferien. Vi får drømme oss tilbake til dager med snø og sol. Her ser du Skistua med omgivelser en vinterdag med mange skiløpere på tur. Bildet er tatt av Schrøder og eies av NTNU Universitetsbiblioteket.

Og vil du vite litt mer, kan du lese her:
Skistua, sportshytte i Bymarka, på østsiden av Gråkallen, vest for Fjellseter. Reist av Trondheim Turistforening. Den 1. Skistua, som var Trondhjems Skiklubs eldste hytte, ble oppført 1894-95 og åpnet 25/1-1896, ark. Lars Solberg og Johan Christensen. Bygningen ødelagt av brann 1930, raskt gjennoppført, ark. Brekke og Grimelund. Beslaglagt av tyskerne 2.v.krig. Istandsatt 1945-46, ødelagt av brann nyttårsaften 1947. Gjenreist 1950, ark. Roar Tønseth. Skiklubben forærte 1974 Skistua til Trondheim kommune, men fortsatt disponert av Trondhjems Skiklub. 1999, overtatt av Stiftelsen Skistua, eid av Tr.h. kommune, og Tr.h. Skiklub. Den 1. skistua hadde sportshall, 2 mindre rom, kjøkken, rom for betjeningen i 2. etg. Opprinnelig 40 sengeplasser, påbygd 1903-04, ark. Nils Ryjord, bygde da spisesal m. 3 mindre rom. Er nå, 2008, ytterligere utvidet. Skistua er åpen for servering hele året. Bymarka, skogsområde vest for Trondheim sentrum, avgrensen av Trondheimsfjorden i nord, bybebyggelsen i øst, Leinstrandmarka i sør og Byneset i vest. Bymarka består av byen takmark og en rekke andre eiendommer, og navnet brukes i dag om et videre områden enn den opprinnelige marka, som i hovedsak omfatter kommunens eiendom. Marka betyr mye som rekreasjonsområde for byens befolkning. Svært variert skogsterreng, egnet for alle brukergrupper. Det finnes også to alpinanlegg og nihulls golfbane på Sommerseter.
...

Publisert 19.02.15

Les mer på Facebook
På med skoene nå er det 50 minutter til Slektsverkstedet starter. Her får du hjelp med sleksnøtter, vanskelig skrift og best av alt meget hyggelig selskap. Velkommen! ...

Publisert 17.02.15